Diensten
Producten

Hoe kun je beschadigde witte schoenen weer opknappen?
Bij beschadiging of slijtage van witte leren schoenen is behandeling met een schoen witsel of een dekkende kleurcrème meestal voldoende om er weer netjes bij te lopen. Er zijn bij de schoenmaker diverse wit artikelen te koop, zoals flacons met dekkend witsel of dekkende crèmes. Laat de schoenen even aan de schoenmaker zien, dan kan hij advies geven over het juiste middel.

Is het mogelijk om hakken van schoenen te verlagen?
Het is mogelijk de hakken van damesschoenen te verlagen. Het hangt wel van de stand en hoogte van de hak af hoeveel deze lager gemaakt kan worden. Ga eens met uw schoenen bij de schoenmaker langs, hij kan hier een goed advies over geven.

Hoe kunnen knellende schoenen soepeler worden gemaakt?
Bij knellende schoenen is het in de meeste gevallen een kwestie van inlopen. De schoenmaker kan ze eventueel ook oprekken, mits het leer is. De schoenmaker heeft daar speciale apparatuur voor. Het oprekken duurt ongeveer 1 à 2 dagen. Is er spraken van een knobbel, dan kan er met een knobbeltang alleen op de plek waar de schoen knelt iets opgerekt worden. Ook kunnen de hielen eventueel uitgeklopt worden. Schoenen oprekken met elastiek is erg lastig. Wel is het mogelijk om een nieuw, ruimer, elastiek te laten maken. Laat uw schoenen even zien aan uw schoenmaker, deze kan beoordelen of ze opgerekt kunnen worden. Voor meer informatie neem contact op met uw schoenmaker.
Tips
Contact
Aankoop
Tips Onderhoud
Gezonde Voeten
Aantrekken
Kinderschoenen
Vragen

Vimo